Ketaus keptuvė-dangtis, 40 cm
- Gamintojas: Kamado Club
- Prekės kodas: KACB0000805
- Būklė: Nauja
- Prieinamumas: Sandėlyje
- 45.00 €
- Be PVM: 37.19 €
Tinka KamadoClub PRO/PRO 2 kepsninėms | Taip |
Ypatybės | Dangtis-keptuvė |
Gamintojas | Brizoll |
Skersmuo | 40 x 47 cm |
Medžiaga | Ketus |
Kilmės šalis | Ukraina |
Aukštos kokybės ketaus keptuvė-dangtis gali būti naudojamas kaip keptuvė, taip pat kartu su kazanu vietoje dangčio-keptuvės.
Ketaus keptuvės-dangčio ypatybės:
- 40 cm skersmens
- 47 cm skermuo su auselėmis
- Impregnuota - ketaus gaminys pilnai paruoštas naudojimui ir nereikalauja papildomo išdeginimo bei paruošimo proceso
- Aukštos kokybės ketus
- Geras šilumos išlaikymas
- Ilgaamžiškumas
- Ilgaamžiškumas. Ketus yra patvari ir atspari dilimui medžiaga – ne veltui ketaus keptuvės ir puodai buvo perduodami iš kartos į kartą. Galite ir Jūs atgaivinti šią gerą tradiciją įsigydami ketaus indus.
- Ilgai laiko šilumą. Ketus pasižymi unikaliomis termofizinėmis savybėmis, nes lėtai kaista ir lygiai taip pat lėtai atvėsta. Tai reiškia, kad nereikia pakartotinai pašildyti prieš valandą virtos vakarienės, nes ketaus savybės leidžia maistui išlikti šiltam, kai jūsų artimieji grįžta namo po darbo ar mokyklos.
- Nesvylanti danga. Priešingai populiariam mitui, tinkamai apdorotame ir karštame ketaus gaminyje kažkas dega labai retai, todėl net restoranų šefai rekomenduoja kepti tik ant jų.
- Ar norite pajusti tik savo patiekalų skonį ir aromatą? Būtent ketaus induose paruošti patiekalai neturi svetimų kvapų ir skonių.
- Iš ketaus pagaminti indai yra pilnai lieti, todėl dažnai būna gana sunkūs. Būtent šis svoris leidžia gaminant ilgai išlaikyti šilumą ir pasiekti norimą patiekalų skonį.
- Rūdys. Kadangi medžiagoje yra 98% geležies, ji yra jautri vandeniui. Todėl nepamirškite nusausinti išplautų indų ir juos patepti plonu aliejaus sluoksniu. Ketus „sugeria“ kvapus dėl medžiagos poringumo, todėl neturėtumėte laikyti jame paruošto maisto. Jeigu ketaus gaminiai nėra paruošti, tai labai svarbu juos tinkamai paruošti prieš pirmą naudojimą ir tinkamai prižiūrėti.
KUO NAUDINGI KETAUS INDAI
Šiuolaikiniai ketaus indai iš esmės skiriasi nuo nusistovėjusio įvaizdžio. Jie atrodo stilingai, ryškiai, gali papuošti net moderniausią virtuvę. Technologijos nestovi vietoje, o pasaulio gamintojų plėtra virtuvės indus iš ketaus pakėlė į naują lygį. Patvarūs, atsparūs įbrėžimams, ketaus indai tinka visų tipų viryklėms ir kaitlentėms. Jie tinka įvairiems maisto gaminimo būdams: virimui, troškinimui, kepimui. Amerikos dietologų asociacija ištyrė, kad ketaus indai, nepadengti emale, gali išskirti didelį kiekį maistinės geležies į maistą. Kiekis priklauso nuo produkto, jo rūgštingumo, vandens kiekio, paruošimo būdo, pačių patiekalų būklės. Pavyzdžiui, spagečių padaže geležies kiekis padidėja 2109% (nuo 0,35 mg/100 g iki 7,38 mg/100 g), nors kituose patiekaluose geležies kiekis padidėja saikingai, pavyzdžiui, kukurūzų duonoje geležies kiekis padidėja 28% nuo 0,67 iki 0,86 mg/100 g. Sergantiems mažakraujyste šis reiškinys gali būti labai naudingas, tuo tikslu net buvo sukurtas „Lucky Iron Fish“ žuvies formos liejinys, kuris dedamas į indą gaminant maistą kovai su geležies trūkumu skurdžiose šalyse. Taigi ketaus nauda yra nepaneigiama.
Ketaus indų privalumai:
Ketaus indų savybės:
YRA KELI ĮPRASTI MITAI APIE KETAUS INDUS, KURIAIS NEREIKĖTŲ TIKĖTI.
Kaitinant kenksmingos medžiagos išsiskiria ir patenka į maistą. Kadangi ketus iš esmės yra geležis, turinti nedidelę priemaišų dalį, maisto gaminimo metu gali išsiskirti tik nedidelis geležies kiekis, kuris nėra kenksmingas. Atvirkščiai, jis yra net naudingas! Pavyzdžiui, ketaus inde ruoštas maistas gali padėti kovoti su mažakraujyste. Ant ketaus viskas dega. Tai tiesa tik iš dalies, pavyzdžiui, jei keptuvė nebuvo tinkamai naudojama ir prižiūrima. Jei norite, kad keptuvė įgytų nesvylanti sluoksnį, turite nuolat „užsandarinti“ poras augaliniu aliejumi. Ketaus indus lengva sudaužyti. Tiesą sakant, keptuvių, puodų ir katilų sienelės ir dugnas yra tokie stori, kad norint tai padaryti, reikia daug pastangų. Tačiau stipriai veikiant mechaniniškai arba smūgiuojant dužta net ketus! Ketaus indai yra tinkami maistui gaminti, bet ne laikyti, jie lėtai kaista, bet tuo pačiu metu jie taip pat lėtai vėsta. O jei norite pajusti patiekalų skonį, kaip „pas močiutę vaikystėje“, rinkitės ketaus indus.
INDŲ PRIEŽIŪRA
Nenaudokite ketaus gaminio ilgalaikiam maisto laikymui. Panaudoję ketaus gaminį, kempine ar nemetaliniu šepetėliu ją nuplaukite šiltu vandeniu ir plovikliais. Naudojant abrazyvinius ploviklius, bus pažeistas paviršiaus apsauginis sluoksnis ir vėliau susidarys rūdys. Plauti ketaus gaminį galite tik rankomis, nenaudodami indaplovės. Po plovimo keptuvės paviršių nuvalykite sausu audiniu arba popieriniu rankšluosčiu, po to ant vidinio paviršiaus uždėkite ploną augalinio aliejaus sluoksnį. Jei dėl netinkamo naudojimo keptuvės paviršiuje atsiranda rūdžių, elkitės taip: pašalinkite rūdis abrazyviniu plovikliu, metaliniu šepetėliu, smulkiu švitriniu popieriumi, nuplaukite tekančiu vandeniu, nuvalykite sausu audiniu arba popieriniu rankšluosčiu, uždėkite ploną augalinio aliejaus arba gyvūninių riebalų sluoksnį ir keptuvę padėkite vienai valandai į orkaitę/kamado kepsninę, įkaitintą iki 200°C. SVARBU: gamindami maistą, kad neapsideginti, būtinai naudokite karščiui atsparias pirštines!