Kampoto pipirų dovanų rinkinys medinėje dėžutėje

Kampoto pipirų dovanų rinkinys medinėje dėžutėje
Paspauskite ant paveikslėlio
  • Gamintojas: Kamado Club
  • Prekės kodas: KACB85489
  • Būklė: Nauja
  • Prieinamumas: Sandėlyje
  • 34.99 €
  • Be PVM: 28.92 €
- +

GamintojasFARMEX, Kambodža
SudėtisJuodieji pipirai, Raudonieji pipirai, Baltieji pipirai
Svoris120 g
Kilmės šalisKambodža

Kilmė

Kampoto pipirų pavadinimas kilo iš pietų Kambodžos provincijos. Pagrindiniai šių pipirų auginimo ir gamybos įrengimai driekiasi Kampoto provincijoje bei šalia esančioje Kep provincijos teritorijoje Dâmrei kalnų papėdėje, kur šiltas drėgnas klimatas, geografinė aukštuma, jūros artumas ir kvarcu turtingas dirvožemis sukuria tobulas ūkininkavimo sąlygas. Pipirų medingi vijokliai Piper Nigrum tiesiog klesti šioje aplinkoje, kas ir suteikia prieskoniams ypatingą skonį ir aromatą.

Istorija 

Šiandien Kampoto pipirai turi ypatingą „Pipirų karaliaus“ statusą,  t.y. jie geriausi pipirai pasaulyje. Kaip tai nutiko? Pipirai kultivuojami Kambodžoje nuo XIII amžiaus, bet atvykus prancūzų kolonijistams XIX a. pabaigoje Kampoto provincija patyrė tikrą “pipirų karštligę”. Nuo tada prancūzų kulinarų elitas šio regiono pipirų grūdelių veislei suteikia pirmenybę, o gurmanai ir prieskonių žinovai iš bet kurio pasaulio krašto išreiškia aistringą entuziazmą Kampoto pipirams.

Sertifikavimas

Pagal nacionalinę sertifikavimo sistemą naudojamą Prancūzijoje, Kampoto pipirams suteikta Kontroliuojamos kilmės vietos nuoroda (Appellation d'origine contrôlé). Be to, Europos Sąjunga Kampoto pipirams patvirtino Saugomos geografinės nuorodos statusą (Protected Geographical Indication, PGI). Šis prestižinis įvertinimas nurodo, kad produkto kilmė turi lemiamą reikšmę jo kokybei. Tai yra aukščiausio lygio unikalių produktų pasaulinis pripažinimas, pagal kurį Kampoto pipirai rikiuojasi tose pačiose gretose kaip konjakas, ir žinoma, šampanas.

Geografinės nuorodos specifikacijų knyga draudžia naudoti chemines trąšas ar bet kokius cheminius pesticidus. Kampoto pipirai yra 100% ekologiškas produktas. Supakuota plantacijoje Kambodžoje. Tam, kad būtų išlaikyta aukšta produkto kokybė naudojama vakuuminė pakuotė, kurios dėka pipirai ant Jūsų stalo kvepės ypač šviežiai, tarytum ką tik atvykę iš plantacijos.

Gamintojas

FARMEX pipirų plantacija buvo įkurta 2017m. pietinėje Kampoto provincijoje Kambodžoje. FARMEX  plantacija yra Kampoto pipirų asociacijos (KPPA) narė bei Kambodžos ekologinio žemės ūkio asociacijos (COrAA) narė, taigi, plantacijos produkcija yra sertifikuota ir atitinka ekologiškų produktų standartus. Pamažu Kampoto pipirų kultivavimas plantacijoje plėtėsi ir šiuo metu 12 hektarų plote yra pasodinta daugiau kaip 6000 medingų vijoklių Piper Nigrum, tai ir yra visų Kampoto pipirų rūšių šaltinis. Čia pat plantacijoje yra išsidėstę ir visi gamybos įrengimai, čia pipirų uogos renkamos, saulėje džiovinamos ir pakuojamos į vakuumines pakuotes, tokiu būdu išsaugoma kokybė.  Net ir nukeliavę ilgą kelią per pasaulį Kampoto pipirai išlieka švieži ir kvapnūs.


Kampoto juodieji pipirai (grūdeliais) turi sodrų aštrų skonį ir įmantrų aromatą su čiobrelių, eukalipto ir mėtų natomis. Sumalkite/ sugrūskite juos ant visų rūšių mėsos patiekalų, sūrių, sriubų, salotų, taip pat keptos žuvies. Juodieji pipirai yra gaunami tokiu būdu: kuomet uoga tik pradeda nokti ir pavirsta tamsiai žalia, tokios pipirų uogos yra skinamos ir džiovinamos saulėje.

Kampoto raudonieji pipirai (grūdeliais) sujungia juodųjų pipirų aštrumą ir švelnų pikantišką aromatą su medaus ir vaisių natomis. Sumalkite/ sugrūskite juos ant mėsos, desertų, alkoholio, tai suteiks intensyvumo patiekalui. Raudonieji ir baltieji pipirai yra rečiausios rūšys dėl prinokusių pipirų rinkimo ypatumų. Šias Kampoto pipirų rūšis labiausiai vertina gurmanai. Raudonieji pipirai yra gaunami kuomet visiškai prinoksta pipirų vijoklio uogos, kai tik uogos parausta, tuomet jos atrenkamos nuo dar neprinokusių ant tos pačios kekės esančių uogų ir džiovinamos saulėje.

Kampoto baltieji pipirai (grūdeliais) yra mažiau aštrūs, išskirtinio skonio ir subtilaus aromato su šviežių žolelių ir citrusinių vaisių natomis. Sumalkite/ sugrūskite juos ant žuvies ir kitų jūros gėrybių, veršienos ar kiaulienos, paukštienos, salotų, omletų. Baltieji pipirai gaunami surinkus sunokusias pipirų uogas, kai uogos tampa geltonos ir oranžinės spalvos, jos atrenkamos, keletą dienų mirkomos vandenyje, po to nulupamos ir išdžiovinamos saulėje, tuo būdu pipirai įgauna šviesiai pilką beveik baltą atspalvį.

Kampoto pipirų dovanų rinkinio ypatybės:

  • Juodieji, raudonieji ir baltieji Kampoto pipirai
  • Kilmė: Kambodža
  • Medinė pakuotė.
  • Laikyti sausoje vietoje.
  • Svoris 120 g

Parašyti įvertinimą

Pastaba: HTML neverčiamas!
    Blogas           Geras
Nemokamas pristatymas Kaune nuo 100€

Pirk išsimokėtinai su Mokilizingu

Pinigų grąžinimo garantija

Prekių pristatymas per 1-2 d.d.